Úvod Novinky Yanfeng Automotive Interiors vybuduje v Česku druhý závod

Yanfeng Automotive Interiors vybuduje v Česku druhý závod

29. 4. 2016

PLANÁ NAD LUŽNICÍ/NEUSS (Autofox) - Yanfeng Automotive Interiors (YFAI), společný podnik amerického výrobce automobilových součástek Johnson Controls a čínské společnosti Yanfeng Automotive Trim Systems (SAIC Group), vybuduje v Česku nový závod. Výstavba továrny v Plané nad Lužnicí začne v nejbližších dnech, zahájení provozu YFAI plánuje začátkem roku 2018, uvedla firma.

„Výstavbou nového výrobního závodu na jihu Čech reagujeme na požadavky trhu a rostoucí aktivity našich zákazníků ve východní Evropě,“ řekl Jochen Heier, viceprezident a regionální ředitel Yanfeng Automotive Interiors pro Evropu a Jihoafrickou republiku.

Závod v Plané vytvoří asi 300 pracovních míst do počátku roku 2018. Na výrobní ploše zhruba 20.000 m2 bude vyrábět části interiérů včetně přístrojových desek a dveřních panelů pro přední světové automobilky, zmínila společnost.

Yanfeng Automotive Interiors je výrobce přístrojových panelů a kokpitových systémů, dveřních panelů, podlahových a stropních konzol. Společnost s centrálou v Šanghaji má 100 výrobních a technických center v 17 zemích a zaměstnává více než 28.000 lidí po celém světě. Planá nad Lužnicí bude 91. závodem firmy.
 

Zdroj: 

Working...