Úvod Novinky TATRA JMENOVALA NOVÉHO GENERÁLNÍHO ŘEDITELE

TATRA JMENOVALA NOVÉHO GENERÁLNÍHO ŘEDITELE

27. 1. 2017

KOPŘIVNICE/OSTRAVA (Autofox, ČTK) - Novým generálním ředitelem českého výrobce nákladních vozidel Tatra Trucks se 1. února 2017 stane Radek Strouhal. Funkci od prosince 2015 zastával Martin Bednarz, který ze společnosti odchází, uvedla Tatra.

„Děkujeme Martinovi Bednarzovi za jeho práci v naší společnosti, zejména za nastavení výroby na nadcházející stabilizační fázi a přejeme mu v jeho dalším působení hodně štěstí,“ řekl Petr Rusek, předseda představenstva Tatra Trucks a člen představenstva Czechoslovak Group.

Další působení Bednarze zatím není jasné. „Tatře přeji do budoucna další růst, ke kterému byly položeny i během mého působení dobré základy. Co se týče mé osoby, jsem otevřený novým manažerským výzvám v oblasti českého i světového průmyslu,“ uvedl Bednarz.

Radek Strouhal svou kariéru začal v české společnosti Promet Group, ve které působil v letech 2006-2013. Začínal jako risk manažer, později zastával funkci vedoucího finančního controllingu a poslední čtyři roky před nástupem do Tatry působil jako finanční ředitel. V rámci skupiny Promet se podílel na akvizičních projektech, například akvizici české společnosti Kofing v roce 2009 nebo akvizici české firmy Tawesco v roce 2011.

Od počátku působil Strouhal v týmu odpovědném za vlastnické převzetí a záchranu Tatry. V říjnu 2013 byl jmenován do funkce místopředsedy představenstva Tatra Trucks a ekonomického ředitele společnosti.

„Radek je součástí manažerského týmu Tatry již od vstupu dosavadních vlastníků. Hrál klíčovou roli při záchraně podniku po stránce řízení financí a vyjednávání s bankami a dalšími finančními partnery; obě tyto role zvládnul a zvládá vynikajícím způsobem,“ zmínil Rusek.

Tatra v roce 2016 vyrobila 1326 vozidel (+56 %). Firma po skokovém navýšení výroby nyní vstupuje do období, kdy bude klást důraz na optimalizaci nákladů, zvyšování produktivity práce a s tím spojených investic do klíčové podnikové infrastruktury. „Proto do pozice generálního ředitele nastupuje Radek Strouhal, který realizaci těchto priorit do značné míry řešil a zastřešoval již v dosavadní funkci,“ dodal Rusek.

„Postavit se do čela třetí nejstarší automobilky na světě je pro mě obrovská čest i zodpovědnost. Tatru čeká další zvyšování výroby, vedle toho ale musí růst produktivita. Její růst podpoří stamiliónové investice, mezi nimi i projekt rekonstrukce středního traktu podniku, který po stránce vnitřního vybavení i vnějšího vzhledu promění Tatru v moderní průmyslový objekt. Velký důraz budu klást na personální práci a pozitivní motivaci zaměstnanců nejen ve výrobě, ale i v obchodě a dalších úsecích. Společnou prací celého týmu Tatrováků se podařilo podnik zachránit, nyní přichází na řadu dlouhodobý rozvoj,“ řekl Radek Strouhal.

 

Working...