Úvod Novinky Strategie 2025: Škoda Auto investuje do digitalizace miliardy korun

Strategie 2025: Škoda Auto investuje do digitalizace miliardy korun

24. 6. 2016

MLADÁ BOLESLAV (Autofox, ČTK) - Česká automobilka Škoda Auto v rámci nové koncernové Strategie 2025 posílí oblast digitalizace. „Úkolem oblasti 'Digitalizace' bude mimo jiné vývoj nových projektů a služeb mobility. Kromě toho má tato oblast připravit celý podnik na digitální transformaci,“ uvedla firma.

Do budoucna Škoda Auto v rámci celopodnikové digitalizace podle neoficiálních informací počítá s investicemi za miliardy korun (desítky až stovky milionů eur) a přijímáním nových zaměstnanců, napsala ČTK.

„Jako tzv. průřezová funkce zahrne všechny oblasti podniku – od vzdělávání a školení personálu přes vývoj za pomoci moderních technologií, virtuální reality a 3D-technologie až po výrobu v duchu Průmyslu 4.0. Klasická oblast podnikání společnosti Škoda Auto – výroba automobilů – bude do budoucna ještě silněji ovlivněna digitalizací,“ zmínila automobilka.

Koncern Volkswagen hodlá do roku 2025 investovat desítky miliard eur do elektromobilů a hybridů, služeb alternativní taxislužby a autonomního řízení. To se týká i značky Škoda, která nejdříve elektrifikuje modely Superb a Kodiaq.

 

Zdroj: https://www.autofox.cz/index.php?idx=70307

 

Working...