Úvod Novinky Seznamte se: Jiří Lukeš

Seznamte se: Jiří Lukeš

12. 6. 2017

Ve společnosti TP Consulting působíte jako interim konzultant. Jak dlouho pro firmu pracujete?

Se společností TP Consulting spolupracuji od roku 2010.

Jaké je Vaše zaměření?

Na začátku jsem působil jako interim specialista kvality a interim quality manažer. V dnešní době se zaměřuji především na poradenství v oblasti „procesní kvality“ a orientuji se na kvalitativní požadavky v automobilovém průmyslu, zejména na požadavky koncernu Volkswagen. V této oblasti působím i jako lektor a školitel.

Jaká byla Vaše cesta k interim managementu?

Měl jsem za sebou dlouhé období jako Quality manager ve velkých nadnárodních automotive firmách. Po nějaké době jsem cítil, že potřebuji nový impuls pro svůj další profesní i osobní růst, a v té chvíli se mi naskytla možnost interim managementu. Vzhledem k tomu, že v této oblasti působím už 7. rok, tak myslím, že to byla dobrá volba. 

Máte nějaké pracovní zkušenosti ze zahraničí?

Ano, mám i zahraniční zkušenosti, působil jsem na projektu v Mexiku, v Číně, ale projeků proběhlo v rámci Evropy (Slovensko, Německo, Polsko, atd.). Moje práce je hodně o cestování za různými klienty bez omezení lokalitou.

Obohatily Vás tyto zkušenosti?

Zcela určitě mě tyto zkušenosti obohatily. Nejenom, že jsem mohl poznat spoustu nových lidí, kultur, ale i nové technologie, postupy, a mnoho dalších přístupů k plnění zákaznických požadavků.

Můžete jmenovat nejzajímavější interim projekt, na kterém jste pracoval?

K mým největším a zároveň k nejzajímavějším projektům patřil projekt v Mexiku, kde jsem působil celkem 1 rok. Původně se mělo jednat o cca 3 měsíční podporu při plnění nápravných opatření z auditu od VW, nicméně už na začátku jsem poznal, že to nebude tak jednoduché. Po dohodě s managementem společnosti jsem zajistil kompletní podporu při implementaci zákaznických požadavků koncernu VW s cílem zlepšit hodnocení "C", stabilizovat všechny procesy a zajistit celkovou spokojenost zákazníka. Nejnáročnější, jak objemem, tak časově, byla implementace zákaznických požadavků směrem k dodavatelům, nicméně všechny cíle byly dosaženy ke spokojenosti zákazníka.

Zmiňoval jste, že nyní působíte jako školitel odborných požadavků koncernu Volkswagen. Můžete nám tato školení přiblížit?

Jedná se o odborná školení, kde účastníkům vysvětlujeme a školíme je na základní požadavky koncernu VW, které vycházejí z Formelu Q Konkrét a který se dá zjednodušeně vysvětlit jako "dohoda o kvalitě mezi koncernem VW a jeho dodavatelského řetězce". Školení jsou rozdělena do pěti základních modulů od Formel Q konkret, způsobilost, QPN, D/TLD, Samoaudit až po specifické požadavky aplikační Revize. Školení je vhodné pro všechny firmy dodávající do koncernu VW, a pracovníky v různých úrovních (od manažerů, po specialisty v oblasti vedení projektů, kvality, interní auditory, atd.). Všechna školení se skládají z teoretické části, dále z praktické části (workshopů) a v neposlední řadě i závěrečného testu, který v případě úspěšného zvládnutí zajistí našim klientům vydání osvědčení o znalosti daných metodik. Školení nabízíme formou firemních (inhouse) či otevřeních školení (openhouse). Zároveň jsme schopni zajistit zpracování žádosti o dotaci formou projektu Povez II, což je samozřejmě pro naše klienty z ekonomického hlediska velmi výhodné.

Dovolte mi poslední otázku na závěr. Komu byste kariéru konzultanta doporučil? 

Kariéru konzultanta bych doporučil všem, kteří mají rádi různobarevnou činnost, kde se setkají s širokou škálou zákazníků, včetně jiných národností. Je to zajímavé pro ty, co mají rádi cestování, jelikož u tohoto zaměstnání je cestování podstatný faktor, a zároveň chtějí mít trochu více pod kontrolou svůj čas.

~

Chcete se o interim managementu dozvědět více? Kontaktujte nás!

 

Michala Soukupová

DSC_1115c

E-mail: office@tpconsulting.cz, michala.soukupova@tpconsulting.cz

GSM: +420 730 808 781

Web: www.tpconsuting.cz

Sledujte nás!

Linkedin

Facebook

Instagram

Working...