Úvod Novinky Porsche rozšířilo závod v Lipsku,táké kvůli nové Panameře

Porsche rozšířilo závod v Lipsku,táké kvůli nové Panameře

12. 7. 2016

STUTTGART/LIPSKO/BERLÍN (Autofox) - Počet zaměstnanců továrny německé automobilky Porsche v Lipsku překročí na podzim 2016 hranici 4000, uvedla firma. Důvodem je rozšíření závodu Porsche Leipzig, kde byla dokončena výstavba karosárny.
S příchodem druhé generace modelu Panamera bude toto čtyřdveřové kupé kompletně vyráběno v Lipsku, což firma oznámila již v březnu 2014. U první generace produkce karosérií probíhala v závodě Volkswagen Commercial Vehicles v německém Hannoveru. Zbývající část výrobního procesu a finální montáž se pak odehrávala v Lipsku. Nyní Lipsko přebírá kompletní výrobu včetně karosárny a lakovny.
Porsche od roku 2000 přistoupilo již počtvrté k rozšíření lipské továrny, aby zde mohla začít produkce modelu Panamera II. Do tohoto projektu bylo investováno kolem 500 milionů eur. Součástí investice byla i během dvou let dokončená stavba nové karosárny s výrobní plochou přibližně 56.000 m2. Porsche provedlo současně změny související s montáží a logistikou. V novém centru kvality společnost sdružuje všechny oblasti optimalizace vozidel. Celkem vzniklo 600 nových pracovních míst, zmínila automobilka.

 

Zdroj:
 

Working...