Úvod Novinky Porsche Inter Auto dodalo české policii 175 vozů Volkswagen

Porsche Inter Auto dodalo české policii 175 vozů Volkswagen

25. 11. 2015

PRAHA (Autofox) - Policie České republiky rozšíří svou flotilu o další vozy Volkswagen. V současnosti Porsche Inter Auto CZ dodává policii 41 vozů Volkswagen Amarok ve speciálním provedení s mobilní kriminalistickou laboratoří (foto). Amaroky budou sloužit policii při vyšetřování v terénu, uvedla společnost Porsche Česká republika.

Zakázku na 41 vozidel VW Amarok získala společnost Porsche Česká republika ve spolupráci s Porsche Praha-Prosek (Porsche Inter Auto CZ) a českými firmami MTX (Metalex) a FD Servis Praha. Základním vozidlem pro nástavbu s kriminalistickou laboratoří je Amarok Double Cab 4x4 s motorem 2,0 BiTDI (132 kW). Nizozemská společnost Veth Automotive zajistila prodloužení rámu o 31 cm a zkrácení dvojité kabiny, aby bylo možné namontovat laminátovou skříňovou nástavbu finského výrobce Tamlans se zadním výklopným víkem a dvěma bočními dveřmi na pravé straně.

Aerodynamické vlastnosti vozidla optimalizuje plynulý přechod mezi kabinou a nástavbou, tvořený střešním spoilerem a bočními přechodovými díly z laminátu vyztuženého skelnými vlákny. Reflexní stříbrný metalický lak je doplněn lepicími fóliemi v charakteristickém designu Policie České republiky. Jízdní vlastnosti v terénu i na silnici vylepšuje zadní náprava, doplněná systémem přídavného vzduchového odpružení.
 

Zdroj: https://www.autofox.cz/index.php?idx=65314

Working...