Úvod Novinky Auto roku v novém formátu. Tady jsou všechny nominace!

Auto roku v novém formátu. Tady jsou všechny nominace!

2. 11. 2016

Auto roku v novém formátu. Tady jsou všechny nominace!

V hlavní kategorii tradiční ankety Auto roku bude moci kromě novinářů z motoristických časopisů hlasovat veřejnost. Bude mít celkem pět hlasů k 25 hlasům, kterými vítěze ankety vybírají zástupci tisku.

Na  setkání s novináři to řekl Josef Pokorný, tajemník Svazu dovozců automobilů, který soutěž pořádá. Celkem je do 23. ročníku ankety navrženo 27 vozů. Další novinkou ankety Auto roku 2017 je povinnost automobilek zařazených do soutěže se finančně podílet na jejím organizování. Za přihlášení jednoho vozidla požadují pořadatelé 30.000 korun. Finalisté připlácí dalších 50.000 korun, uvedl František Neuman ze svazu dovozců. Peníze by měly být použity k propagaci ankety na sociálních sítích, v rozhlase a v dalších médiích. Proti minulosti se podle Petra Dufka z agentury Sport Press přestane vybírat vítěz v jednotlivých třídách vozidel a bude jen jeden celkový vítěz. Hlasování veřejnosti i odborné poroty skončí 28. ledna. Do vyhlášení budou výsledky ankety tajné, dodal Dufek.

Nominované vozy:

Alfa Romeo Giulia/Audi Q2/BMW M2 /Citroën C3 /Fiat Spider 124/Ford Edge /Ford Ka+ /Hyundai i30 /Jaguar F-Pace /Kia Niro /Kia Optima /Kia Sportage /Mazda MX-5 /Mini Countryman /Peugeot 3008 /Porsche Panamera /Renault Mégane /Renault Scenic /Renault Talisman /Seat Ateca/ Suzuki Baleno /Suzuki SX4 S-Cross /Škoda Kodiaq /Toyota C-HR /Toyota Corolla /Volkswagen Tiguan /Volvo V90

Letošní ročník, který pořadatelé vyhlašovali v únoru, vyhrála Škoda Superb třetí generace. Lidé mohou začít hlasovat od dnešního dne na internetových stránkách Auto roku. Veřejnost mohla pro vybraný model hlasovat už dříve v oddělené anketě, ve které vybírala auta v pěti kategoriích. V nižší střední třídě letos uspěl Opel Astra, ve střední a vyšší třídě Škoda Superb, mezi terénními a velkoprostorovými automobily se největší přízni těšilo Volvo XC90 a nejoblíbenějším "sporťákem" byl Ford Mustang. V segmentu městských vozů triumfovala Mazda CX-3.

 

Working...