Úvod Novinky Seznamte se: Lukáš Tomasch

Seznamte se: Lukáš Tomasch

26. 7. 2017

Ve společnosti TP Consulting působíte jako interim konzultant. Jak dlouho pro firmu pracujete?

Pro firmu TP Consulting pracuji od únoru roku 2013, takže necelých 5 let.

Jaké je Vaše zaměření?

Zaměřuji se na vedení projektů v automobilovém průmyslu se specializací v technologii výroby, plánování výrobních kapacit, tvorbě layoutu s ohledem na optimální toky materiálu a ergonomii výroby.

Jaká byla Vaše cesta k interim managementu?

Po desetiletém působení v automobilovém průmyslu, kdy jsem začínal jako tlumočník do španělského jazyka, jsem se postupně dostal přes pozice technika kvality a technologa na pozici vedoucího projektu, a navázal jsem tak spolupráci s boleslavskou konstrukční firmou. Tato firma potřebovala založit pobočku v Mexiku pro konstrukční podporu výrobního závodu Volkswagen v Puebla de Zaragoza. Po této zkušenosti následovalo založení vlastní společnosti spolu s českým partnerem v Mexiku a následná externí podpora závodu Volkswagen. Po návratu do České republiky jsem potkal Jirku Tužila, jednoho z majitelů společnosti TP Consulting. Po krátké schůzce při kávě v Liberci jsme tak navázali úspěšnou spolupráci, která trvá dodnes.

Máte nějaké pracovní zkušenosti ze zahraničí?

Zpočátku se jednalo pouze o krátké služební cesty po Evropě, později došlo i na dlouhodobější působení ve Španělsku, v USA a především v Mexiku, kde jsem vyrůstal a později působil i pracovně. Mexiko je pro mě takovým druhým domovem.

Můžete nám prosím popsat pro Vás nejzajímavější projekty?

Pro mě nejzajímavějším projektem je založení vlastní firmy v Mexiku v roce 2012, která úspěšně funguje až dodnes. Druhý nejzajímavější projekt je to, na čem momentálně pracuji. Jedná se o rozjíždění nových výrobních projektů v nové hale v Plzni právě pro firmu TP Consulting. V současnosti pracuji na přeskladnění výrobních technologií od zákazníka, který sídlí v Plzeňském regionu, do nové výrobní haly v Plzni.

Co Vás na současném projektu baví?

Na současném projektu mě baví hlavně to, že jsem jeho součástí od úplného začátku, kdy nastavujeme s majitelem haly veškeré podmínky pro umístění nových technologií, jako je dimenzování a instalace medíí. Tvorbu finálního layoutu výrobních linek a případné změny a optimalizace v tocích materiálu diskutujeme se zákazníkem. Jsem u nastavování systémů pro kvalitu, výrobu, logistiku a můžu tak využít všech mých schopností a zkušeností.

Dovolte mi poslední otázku na závěr. Komu byste kariéru konzultanta doporučil?

Kariéru konzultanta bych určitě doporučil každému, kdo má odvahu jít vlastní cestou a spolupracovat se silnou a spolehlivou firmou, jakou TP Consulting rozhodně je. Práce konzultanta vyžaduje maximální pružnost, je zajímavá, občas stresující a náročná. To vše však patří k tomu, co většina ambiciózních lidí chce, a to je úspěch.

~

Chcete se o interim managementu dozvědět více? Kontaktujte nás!

 

Michala Soukupová

DSC_1115c

E-mail: office@tpconsulting.cz, michala.soukupova@tpconsulting.cz

GSM: +420 730 808 781

Web: www.tpconsulting.cz

Sledujte nás!

Linkedin

Facebook

Instagram

Working...