Úvod Novinky Scania začala zásobovat servisy v Česku a na Slovensku náhradmíni díly také o víkendu

Scania začala zásobovat servisy v Česku a na Slovensku náhradmíni díly také o víkendu

23. 5. 2016

CHRÁŠŤANY (Autofox) - Švédský výrobce nákladních vozů a autobusů Scania postupně rozšiřuje v české síti autorizovaných servisů otevírací dobu tak, aby zákazníci měli možnost opravy a údržby vozidla i v sobotu a neděli.

Jako první začaly se sedmidenním pracovním týdnem servisy dealerství Jižní Čechy. V roce 2014 se k nim přidala celá síť dealerství Praha a Severní Čechy. Od dubna 2015 jsou pak pro zákazníky otevřeny o sobotách i nedělích brány brněnského servisu patřícího do dealerství Morava.

„Díky pracovním víkendům servisů Scania mohou dopravci lépe plánovat pravidelné údržby a zároveň minimalizovat nežádoucí odstávky vozidla. V ideálním případě je možné servis provést přesně v době, kdy by vozidlo stálo a nevykonávalo žádnou činnost. Naopak v průběhu pracovního týdne může být plně k dispozici pro potřebné výkony,“ uvedla Scania Czech Republic.

„Špičkové servisní služby, vysoce kvalitní náhradní díly a odborně vyškolený personál už jsou dnes standardem, který nelze považovat za nic výjimečného. Moc dobře si uvědomujeme, že jakýkoliv prostoj vozidla znamená nemalou finanční ztrátu pro jeho majitele, a proto se snažíme neustále tato zdržení minimalizovat. Pevně věřím, že si naši zákazníci najdou cestu do servisů Scania i o víkendech a že tímto způsobem alespoň částečně přispějeme k vyšší efektivitě jejich podnikání,“ uvedl Radek Liška, ředitel servisních služeb Scania pro střední Evropu (CER: Česko, Slovensko, Maďarsko).

„Dopravní středisko společnosti Erneks Invest s.r.o. využívá služeb jihlavského servisu Scania již sedmým rokem. S kvalitou oprav a s jednáním vedoucích pracovníků jsme spokojeni. V posledních měsících servis rozšířil svou provozní dobu i na soboty a neděle, což má pro dopravní činnost velký význam. Po pátečních dojezdech našich souprav můžeme během víkendu provést potřebnou údržbu a servis a v pondělí bez zdržení realizovat další přepravy zboží. Samozřejmě to přináší i dobrý ekonomický efekt, což je velmi cenné,“ řekl Luboslav Ujčík, technický ředitel společnosti Erneks Invest.

V současnosti reprezentují značku Scania v Česku tři vlastní a dva nezávislí dealeři spolu s 18 autorizovanými servisy, dodala Scania Czech Republic. Dealerství provozují firmy Scania Czech Republic (Praha-Chrášťany, Brno, České Budějovice, Ústí nad Labem), ProScan (Jičín) a Scanwest Plzeň (Plzeň), servisy pak Scania Czech Republic (Jihlava, Mnichovo Hradiště, Modletice, Olomouc, Ostrava, Strakonice, Tranovice, Vizovice), Scanwest Plzeň (Cheb, Chomutov, Domažlice) a ProScan (Pardubice).

 

Zdroj: https://www.autofox.cz/index.php?idx=61381

Working...