Úvod Novinky NOVÉ VÝVOJOVÉ CENTRUM MÁ BÝT CHLOUBOU

NOVÉ VÝVOJOVÉ CENTRUM MÁ BÝT CHLOUBOU

31. 1. 2017

Vývojové centrum elektroniky otevřela před několika dny společnost Varroc Lighting Systems v Šenově u Nového Jičína. Šenov u Nového Jičína.

Vývojové centrum elektroniky má zkvalitnit vývoj a inovaci elektronických komponentů. „Špičkové výzkumné a prototypové laboratoře, včetně zázemí pro téměř sto odborníků – elektroinženýrů, jsou umístěné v samostatné budově, a to přímo v areálu výrobního závodu v Šenově u Nového Jičína,“ uvedla Naděžda Šeráková, zajišťující mediální publicitu, jež doplnila, že díky investici přesahující 24 milionů korun se podařilo vybudovat jedno z nejmodernějších takto specializovaných vývojových pracovišť nejen v Moravskoslezském kraji, ale v rámci celé České republiky.

Nové prostory, jejichž součástí je vlastní EMC laboratoř pro měření elektromagnetické kompatibility v bezodrazové komoře, se rozprostírají v areálu firmy v Šenově u Nového Jičína na ploše tisíc metrů čtverečních. Podle Naděždy Šerákové začnou sloužit jako hlavní základna globální výzkumné a vývojářské infrastruktury pro celou společnost Varroc Lighting Systems. „Počet elektronických komponentů v segmentu automobilové světelné techniky rapidně narůstá a společnost Varroc musí na tento trend reagovat. Otevření Vývojového centra elektroniky umožní našim inženýrům vyvíjet, inovovat a testovat novou elektroniku a software, aniž by museli používat služby externích laboratoří, a zároveň dokážeme pružněji reagovat na požadavky našich zákazníků,“ sdělil Todd C. Morgan, viceprezident společnosti Varroc Lighting Systems.

 

Working...