Úvod Novinky MAGNA ZÍSKALA ZAKÁZKY NA ELEKTROMOBILY JAGUAR A TOYOTA

MAGNA ZÍSKALA ZAKÁZKY NA ELEKTROMOBILY JAGUAR A TOYOTA

25. 4. 2017

LIBEREC (ČTK, Autofox) - Kanadský výrobce automobilových součástek Magna hledá nové zaměstnance pro svůj český závod v Liberci. Magna Exteriors Bohemia potřebuje kolem 50 pracovníků do výroby, ale také kvalifikované technology, konstruktéry nebo vedoucí projektů. Nově chce dát Magna šanci i mladým lidem z dětských domovů, kterým chce po vyučení či ukončení studií nabídnout nejen práci, ale také bydlení a pomoc zkušených mentorů, řekl ČTK personální ředitel Jiří Bulíček.

Magna patří se svými bezmála 2000 pracovníky k největším zaměstnavatelům v Liberci. Průměrná hrubá mzda v dělnických profesích se podle Bulíčka pohybuje kolem 24.000 Kč (890 eur). Firma má také stipendijní program pro studenty středních a vysokých škol a nabízí i stáže. „Dostávají měsíční příspěvek za to, že ve firmě odpracují nějaký čas v rámci svého volna, díky tomu máme možnost si je podchytit ještě dřív, než ze školy vyjdou, a oni mají možnost se seznámit s firmou,“ doplnil Bulíček.

Hlavním výrobním programem libereckého závodu jsou nárazníky, palubní desky či páté dveře pro osobní automobily, ale také třeba masky pro kamiony. V roce 2016 Magna Bohemia uskutečnila zakázky za zhruba 7 miliard Kč (260 milionů eur) a více než 400 milionů Kč (15 milionů eur) investovala do výzkumu a vývoje.

Největšími klienty továrny jsou automobilky koncernu Volkswagen, dodává ale díly také pro BMW, Citroën, Daimler, Mitsubishi nebo Suzuki. Novou perspektivní oblastí jsou pro Magnu díly pro elektromobily, kde je velký tlak na co nejnižší hmotnost. Už dnes se v Liberci vyrábějí páté dveře pro elektromobily BMW i3 a firma získala zakázky také na páté dveře pro elektromobily značek Jaguar a Toyota. „Předpokládáme, že do pěti let bude tento segment tvořit 20 % výroby společnosti,“ řekl ČTK finanční ředitel Pavel Cvejn.

 

Working...