Úvod Novinky DĚLNICKÁ MZDA VE ŠKODĚ MÍŘÍ KE 40 TISÍCŮM, HLAVNĚ DÍKY VELKÝM ZISKŮM

DĚLNICKÁ MZDA VE ŠKODĚ MÍŘÍ KE 40 TISÍCŮM, HLAVNĚ DÍKY VELKÝM ZISKŮM

27. 3. 2017

Rekordní bonusy za dobré hospodaření a už dříve domluvené navýšení mezd od 1. ­ledna letošního roku postrčí průměrnou dělnickou mzdu ve Škodě Auto k hodnotě 40 tisíc korun.

Průměrná mzda dělníků ve škodovce bude nově atakovat hranici 40 tisíc korun hrubého. Serveru iDNES.cz to potvrdil šéf odborů KOVO ve Škodě Auto Jaroslav Povšík . „Bude to těsně pod čtyřiceti tisíci korunami,“ řekl Povšík. Jde o průměrný měsíční příjem, do kterého jsou započítány i veškeré další bonusy.

Ty jsou letos u Škody Auto mimořádně štědré: automobilka loni vydělala přes 25 miliard korun, přes půl druhé miliardy z toho pošle zaměstnancům na mimořádné odměny ve výši 45 tisíc korun hrubého ( o bonusu jsme psali zde ).

Řadě zaměstnancům příjem narostl také díky velkému počtu mimořádných směn a příplatkům za ně. Firma se loni výrazně personálně rozrostla, především díky závodu v Kvasinách, zaměstnává přímo už 30 tisíc lidí.

Průměrné platy v automobilovém průmyslu jsou dlouhodobě vyšší než v ostatních oborech. Oboru se daří, mzdy navíc tlačí nahoru nedostatek zaměstnanců.

 

 

Working...