Úvod Novinky Benteler vybuduje ve střední Evropě dva nové závody

Benteler vybuduje ve střední Evropě dva nové závody

26. 8. 2016

PADEBORN/KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ/RUMBURK (Autofox) - Německá společnost Benteler vybuduje v Česku dva nové závody. Nová továrna v Klášterci nad Ohří - Vernéřov v průmyslové zóně Verne zahájí činnost ke konci roku 2017 a zaměří se na výrobu lehkých komponentů z hliníku a ocelových dílů tvarovaných za tepla, uvedla firma. Benteler zde hodlá vytvořit až 500 pracovních míst.

Nový areál v Klášterci o velikosti 122.700 m2 bude zahrnovat tři výrobní haly a parkoviště pro 240 vozidel. Zastavěná plocha bude 41.800 m2. V objektech bude umístěna výroba ocelových a hliníkových částí karosérií osobních automobilů, uvedla firma v záměru. Česká dceřiná firma Benteler ČR chce začít se stavbou v lednu 2017, dokončení plánuje v září 2017.

Práci v nové továrně by měli najít hlavně svářeči a obráběči. Firma podle záměru počítá, že v Klášterci by mohlo pracovat 692 lidí, z toho 556 při výrobě a 136 v administrativě. Provoz je plánován jako nepřetržitý. Benteler spustil nedávno nábor.

Skupina Benteler v současné době zaměstnává na 161 místech ve 40 zemích asi 30.000 lidí. Firma má tři divize: Automotive, Steel/Tube a Distribution. Oddělení výzkumu a vývoje Benteler Engineering s 650 zaměstnanci nacházející se v Evropě nabízí vývojové služby v tržních segmentech jako Automobilový průmysl, Veřejná doprava, Užitková vozidla, Stavba lodí a Průmysl.

Benteler Automotive vyvíjí a vyrábí komponenty a moduly pro podvozky, karoserie, motory a výfukové systémy. Mezi zákazníky patří téměř všichni hlavní výrobci vozidel. V současnosti má divize 21.326 zaměstnanců v 74 závodech ve 24 zemích.

Firma má již čtyři továrny v Česku, a to celkem s 2100 zaměstnanci v závodech Benteler Automotive v Liberci (Benteler Maschinenbau CZ), Chrastava (Benteler CR), Rumburk (Benteler Automotive Rumburk) a Jablonec nad Nisou (Benteler CR). Na začátku roku 2016 zahájila společnost provoz ve svém rozšířeném výrobním závodu v Jablonci, který se co do velikosti zvětšil o třetinu na přibližně 11.000 m2. Tato továrna se zaměřuje na výrobu lehkých hliníkových výrobků. Rozšíření znamenalo vznik dalších 70 pracovních míst, zmínil Benteler. Závod v Jablonci měl Benteler od roku 2006 v pronájmu. V roce 2015 ho koupil a začal s jeho rekonstrukcí a rozšiřováním o další výrobní halu.

Benteler Distribution působí v Česku ve dvou lokalitách: Ostrava - Mariánské Hory (BMB Ocel) a Dobříš (Benteler Distribution Czech Republic). Českou firmu BMB Ocel koupil Benteler v roce 2013. V Praze se nachází IT Service Desk (Benteler ČR). Ve Stráži nad Nisou nedaleko Liberce působila dříve společnost Benteler Bohemia, která však v posledních letech neměla žádné zaměstnance ani nevykazovala činnost. Od dubna 2016 je v likvidaci.

"Česká republika je pro nás důležitým strategickým výrobním partnerem. V úzké spolupráci s našimi zákazníky rozvíjíme myšlenky a řešení, které pak zavádíme na lokální úrovni v souladu s potřebami našich zákazníků. To je důvod, proč nyní investujeme do pátého závodu v tomto rostoucím regionu," řekl provozní ředitel Benteler Automotive Laurent Favre.

Benteler Automotive působí v Česku přes 20 let. "Vybrali jsme si Klášterec, protože je tento region velice dobře známý díky svému strojírenskému průmyslu a také je v bezprostřední blízkosti našich cílových zákazníků. Dobré mezinárodní silniční spojení a blízkost německé hranice byly také klíčovými faktory v našem rozhodování," dodal výkonný viceprezident pro region severní a východní Evropy divize Benteler Automotive Petr Marijczuk.

Další novou investicí je nástrojárna v Olomouci - Chválkovice, která bude spolupracovat s nástrojárnou v závodě Benteler Automotive Rumburk. Pro tento závod firma rovněž nedávno spustila nábor. V Olomouci - Chválkovice v ulici Železniční má pobočku společnost Benteler Distribution Czech Republic.

Benteler působí ve všech zemích střední Evropy. Na Slovensku má firma závod ve městě Malacky (Benteler Automotive SK) a distribuční centrum v obci Pusté Úlany (Benteler Distribution Slovakia). V Maďarsku se nachází závod ve městě Mór (Benteler Autótechnika) a distribuční centrum v obci Vecsés nedaleko Budapešti (Benteler Distribution). V Polsku je pouze distribuční centrum ve městě Dabrowa Górnicza (Benteler Distribution Poland).

 

Zdroj:https://www.autofox.cz/index.php?idx=71194

Working...